Saab+fallen+film i väst=Trollhättan

Som rubriken lyder, dom flesta som inte bor i Trollhättan vet vad Trollhättan är för stad när man nämner Saab, fallen och film i väst.
Men under en lång tid har det gått en massa olika rykten om Saab. Bla att dom är skyldiga en massa andra företag flera miljoner kronor. Och att det råder en kris i Trollhättan vet vi alla om!
Eftersom att jag är arbetslös och bor i Trollhättan är detta en väldigt stor kris, inte minst för mig, men även för dom som jobbar på saab, som underleverantörer åt saab och dom andra som lever i hop med personer som jobbar med eller för saab.
Nu ryktas det att Ryssland och Kina skall hjälpa till genom att köpa saab så att vi kan få bort våra skulder kanske en bra fördel på kort sikt men på lång sikt?
Det folket är rädda för det är att Saab kommer att finnas kvar i Trollhättan under några år, men så fort Ryssland och Kina lärt sig hur vi tillverkar bilarn aoch hur vi arbetar kommer Saab att förflyttas. Kanske för deras fördel. Men inte Trollhättans och Sveriges.
Vad kommer att hända med Trollhättan och Sverige om Saab inte längre kommer att finnas kvar?
Det kommer att bli tufft.
Alla det personer som jobbar på Saab och som är underleverantöret kommer att mista sina jobb. Det kommer att bli hur många som helst som kommer att bli arbetslösa.
Många utav dom kanske har familj, barn och massa annat.
I en familj där det finns barn som går på dagis eller på fritids kommer få en chock. Är det en förälder hemma, under dagarna får barnet bara vara på dagis ett visst antal timmar i veckan, detta kommer att leda till att barnen int elängre kommer att träffa sina kompisar lika ofta och lika mycket.
Om en förälder blir arbetslös blir det en mindre inkomst. Det kommer leda till att man inte har råd att köpa lika mycket saker, kläder, leksaker, bio besök, badhus besök, semester, krogbesök. Ser ni vart jag vill komma?
Ja, det är en hel del saker som drabbas!
SÅ nu gäller det bara att hålla tummarna för saab och för alla som jobbar där. Hoppas på att det kommer att lösa sig så vi kommer ur denna krisen.
Fallen                            Saab                        Fiv

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0