Morrn morrn!

Hujedamej vilken mardröm jag drömde i natt:S Var ju nära på att kissa ner mig hahah xD Så det blev att tända lamporna för att sedan somna om så gott igen!
Nu ska jag alldeles strax fixa mig i ordning för att åka till överby och kolla runt lite och ta en fika med Anna. Grymt längesedan man träffade henne men nu äntligen:)
Ska även kolla på en ....... så ni får hålla utkik på ifall jag kommer hem med en sån eller så kanske jag kommer hem med en i veckan :) whihoo :)
Nu fick jag precis hem mina kort med som jag beställde hem, as nice :) så nu måste jag införskaffa mig ett album som jag kan sätta in alla korten i!

Goddag!

Helgen har varit riktigt bra! :)
Cruising i Lördags och mors dag idag! Orkar inte blogga just nu för är verkligen hur trött som helst!
Men jag berättar om helgen i morgon :)

Livet ur en annan synvinkel!

Det är inte alla som vet hela sanningen, det är inte alla som vet hur ett liv kan se ut, det är inte alla som förstår!
Men här kommer min berättelse hur det kan vara att leva ett liv med ett handikappat syskon.
När jag var 3 år föddes min syster Am ''fullt frisk'' vad man ansåg då. Ungefär 1 år senare precis innan min lillebror A skulle födas var mamma på en vanlig kontrol med Am på BVC då dom tyckte att någonting inte stod rätt till och mamma, hennes dåvarande sambo (Am,s pappa) och Am blev skickade till habiliteringen. Under några undersökningar konstaterade man att Am var född med flera handikapp, Autism, döv och ett annan hjärnrubbning som jag tyvärr inte minns.
Det är här hela historien börjar. Min bror A föddes 1 år och 2 månader efter Am och är inget långt mellanrum mellan de båda.
Am började på ett dagis med fullt friska barn där det fanns en personal som kunde teckenspråk vilket var väldigt uppskattat.
När Am sedan började förskolan fick hon börja på en dövskola ( vänerskolan) en skola för döva/ blinda barn dit även jag var välkommen en vecka varje termin på sk syskondagar. Av mig var det väldigt uppskattat, jag fick chansen att träffa andra syskon till döva barn samtidigt som jag fick lära mig teckenspråket vilket skulle bli min systers första språk. Det som skiljde mig ifrån de andra syskonen var att min syster hade ett flerhandikapp vilket de andra barnen inte hade utan att de endast var döva.
När min syster sedan skulle börja första klass började diskusionerna om vart, vart hon skulle få hjälp att få alla sina behov tillgodoseda.
Vi hittade då skolan i Gnesta (åsbackaskolan) en skola för barn och ungdomar med funktionshinder + att dom var döva eller hade nedsatt hörsel.
Gnesta låg väldigt långt borta ungefär 5-6 timmar från där vi bodde och Am skulle då få bo på ett elevhem under vardagarna och komma hem på helgerna och loven. Detta var en stor omständning för alla i familjen, men även en lättnad.
Kanske låter hemskt att säga så men Am behövde verkligen all hjälp med allt och det fanns ingen tid.
Det var inskolningar och föräldrar och syskon dagar där med som vi självklart åkte på hela familjen. Men ibland åkte bara memma och Am,s pappa dit.
Mina och A,s vilja och behov kom alltid i efterhand för det var alltid am som gick i första hand vilket vi 2 andra barnen förstod. Hon var sjuk och behövde hjälp med allt. Det var en självklarhet för båda och ingenting vi diskuterade om heller, det var ju bara att gilla läget.
När Am började skolan kunde mamma äntligen hjälpa oss med våra läxor osv som hon inte hann med innan.
Allting flöt på, på helgerna när Am kom hem. Dom flesta vanliga familjerna kunde hitta på roliga saker tillsammans hela familjen men så var det inte alltid för oss. Vi var tvugna att planera allting. Och det är alltid jobbigare att ha med ett barn som inte kan gå på vissa saker.
Am började gå korta sträckor när hon var runt 6 års åldern och innan dess satt hon i rullstol/ vagn och det är ju som alla vet inte handikapps anpassat över allt så vissa gånger fick man hoppa över olika aktiviteter.
I slutet av grundskolan blev jag mobbad över min syster vilket den personen ångra grovt. För jag var inte den som var den utan jag gav igen. Jag minns det som att det var igår när jag fick skäll av mina lärare för jag hade gjort si och så mot den personen. Dom enda som förstod var min mamma och Am.s pappa. Ingen säger något illa om henne och det ska dom passa sig för än idag. En jobbig period med en massa missförstånd mellan mig, mobbaren och mina lärare.
Denna eleven var trots allt ny och mina andra klasskamrater jag hade gått med sen första klass viste gott och väl vem min syster var och vi pratade aldrig så om henne.
När jag sedan började högstadiet började de bli andra missförstånd, men det var mellan mig och mina kompisar. Oftast handlade missförstånden om att dom inte förstod, att jag ibland var tvungen att passa Am då dom tyckte att jag kunde ta med henne osv men det var ju inte så enkelt som vissa trodde. Det gjorde mig frustrerad, ledsen och jag kunde ibland känna att jag hatade henne.
Efter en helg med henne kunde man vara helt slutkörd, ibland kunde hon hålla hela familjen vaken på nätterna. Medans alla andra kompisar kom tillbaka till skolan utvilade kunde jag, min bror och min mamma komma tillbaka till våra sysslor helt slutkörda. Vilka många tycket var konstigt och inte föstod.
En period kunde vi inte ha någonting i fönstrena då hon klättrade och ''hoppa'' på fönsterbrädan, det var ingen ide att bädda sängarna då min syster tog bort rubbet (täcke, kuddar, madrasser) och hoppade sedan, samma sak i soffan så tog hon bort dynorna. Ibland kändes det som hon förstod vad hon gjorde men att hon gjorde allting för att jävlas med oss. Men så var det ju inte riktigt.
När jag sedan började på gymnasiet kunde jag se allting i ett helt annat perspektiv, antingen hade jag mognat mer eller så var det att jag förstod mer om funktionshindret och att jag hade lärt mig att leva med det.
Det var när Am kom in i puberteten det blev som jobbigast enligt mig.
Ett tag när hon blev arg utagerade hon det på sig själv vilket var väldigt jobbigt för familjen att se på. Ett annat tag utagerade hon det på oss, vilket kunde leda till att vi var blåslagna lite här och var, sönderrivna händer och armar Nockade oss i pannan så det kändes som man fick hjärnblödning, drog oss i håret tills man nästan började gråta, hur hon nöp oss lite överallt på kroppen framförallt vid överarmarna och tummarna. . Men det var aldrig någon som förstod varken mig, min bror eller min mamma.
Om folk såg mina händer när dom var som värst kunde dom fråga så berättade man till svar kunde man få är hon inte klok, det är sjukt, farligt.
Ja. det kanske är sjukt men det är ingen som förstår. Tänk er själva hur det är att inte bli förstådd när man gång på gång försöker visa vad man vill göra eller vad man vill ha men att ingen förstår en. Det är hemskt.
Det slutade med att jag inte vågade visa mina händer när jag hade fått rivmärken, jag hade alltid en tröja som jag kunde dra in händerna i bara för att slippa höra hur hemskt det var om oss och hur elak hon var.
Men hur elaka var inte vi mot henne när vi inte kunde ge henne det hon ville ha. Det kunde handla om en liten enkel grej som att hon ville ha mat eller att hon ville gå ut och gunga. Men det tog många år innan vi förstod det.
När ett barn/ ungdom / vuxen med ett funktionshinder blir arg och agerar utåt kan dom bli så jävla starka, och det ska ni alla veta att stark var hon, ibland krävdes det både mig och mamma till att hålla fast henne för att hon inte skulle göra sig själv eller oss illa.
Tack vare den skolan hon går på nu har hon nu lärt sig lite tecken eller ganska mycket enligt oss. Hon förstår ganska bra när vi tecknar till henne och hon kan nu bli förstådd på ett annat sätt. Det känns jätte bra.
Men så ska hon nu byta skola för att hon går ut grundskolan och ska nu börja gymnasiet. Det har varit en pers inte minst för min mamma.
Att gång på gång få strida mot kommunen för att kunna få sitt barns behov anpassade är rent förjävligt.
Och som dotter är det inte lätt att stå och kolla på hur ens mammas ork nästan blåser ur henne för att hon vill sitt barns bästa.
Att få höra att vissa i kommunen säger att vi får vissa förmåner pga att vi har en handikappad familjemedlem är inte så kul, vi hade hellre skitit i dessa förmåner och haft ett friskt barn en frisk syster och ett friskt barnbarn.
Många verkar tro att det inte är så jobbigt att ha en handikappad hemma, att hon fungerar precis som vilket annat barn som helst. Men så är inte läget.
Att försöka förklara var inte alltid det lättaste!
Men känslam man ibland hade om att ingen förstod var ibland hjärt kärrande!
Tänk vad vi har fått stå ut, vad vi har fått gå igenom, hur många tårar vi har fällt och hur vi har mått. Men det är det folk som inte varit med om det själva tänker på.
Jag tycker att alla som läser detta ska ta sig en funderare. Nästa gång kan det tyvärr vara eran tur, att föda ett handikappat barn, att en släkting eller nära vän gör det. Eller kanske att man själv är med i en olycka så att man får funktionsnedsättningar för resten av sitt liv.
Så jag tycker inte att ni ska dömma innan ni själva tagit er en rejäl funderare.
En tanke som jag haft ibland, hur hade livet sett ut om hon hade varit frisk? Jag hade haft en till kompis, jag hade haft en till att prata med, vi skulle kunna haft så mycket roligt ihop. Tänk om hon bara hade varit döv. Så mycket enklare allt hade varit då. Att veta att hon aldrig kommer att få en familj, att hon aldrig kommer kunna skaffa barn, att hon aldrig kommer känna den känslan av att flytta hemifrån och bo helt själv i en helt egen lägenhet utan en massa samlingsrum eller personal som finns där.
*
En sak en sån här familj behöver är någon som Lyssnar och förstår. Det sista man behöver är att höra fördomar.
Mina sista ord är att jag älskar henne så jävla mycket men ännu mer hatar jag hennes funktionshinder!
*
Jag måste säga att min mamma är en utav de starkaste jag känner! Hon har i 17 år försökt att få allting att gå ihop, även om hon inte alltid har lyckats så har hon på något sätt kompromissat! Hon är en ängel. Alla inriger, alla telefon samtal, alla tvister och alla barn hon fått stå ut med är ett under att hon klarat! Och så mycket som du har stöttat oss kommer vi att stötta dig.
*
// Rebecka

funderingar!

Vad har jag igentligen här i Trollhättan? Jag har ju min familj fast inget mer.
Så ikväll har jag suttit och kollat runt vad som sker runt om i landet och har planer på att ge mig av.
Att starta upp ett nytt liv, men nya vänner, nytt jobb och ny lägenhet! För det är ju faktiskt ingenting som håller mig kvar!
Ska fundera lite på det innan jag bestämmer mig för att söka mig bort!

Allt handlar om att ge och ta!

För att kunna fungera ihop med mig handlar det om at ge och ta och inte bara ta eller ge!
Det är bara att gilla lägget!

Min hemliga längtan!

Underbart vackert!
Vackra klippor, härligt vatten
Det vackraste av allt
Och dom underbara vattenfallen

Lever jag i en dröm?

Vart ska jag? Eller vill jag bara hit?

Vart finns allt detta? Sverige? Norden? Asien?

När ska jag åka? Vart ska jag åka? Med vem ska jag åka?

Ska jag åka överhuvud taget? Eller är det bara ett ställe jag vill till?

Är det ett ställe? eller är det olika städer? Kanske olika länder?

Vem vet? haha jo bara jag ;)


Paket!

Såg precis att mitt paket kommer till ok efter 5 idag! :) Hoppas att sakerna passar bara, men det tror jag nog att det gör:)
Funderar även på att beställa hem en ny notbok! med 100 nya låtar, det kliar allt i fingrarna, men det värsta är ju att dom inte är billiga! :/
Men kanske mamma kan ta räkningen! hihi.
Ska fundera på det en stund till! :)

24 maj

Hejsan. Vaknade för en stund sedan och idag är det riktigt konstigt väder ute. Regnar som fan ena stunden och nästa stund är det strålande sol. Så idag blir det en hemma dag med städning av hela lägenheten för det behövs verkligen. Sen har jag ju en massa filmer som jag inte hunnit kolla på ännu! Så dagen är väl planerad!
Igår gjorde jag en helt underbar god soppa. Slängde i lite saker jag hade hemma och gott blev det :)
Men nu tänkte jag sätta igång att plocka undan lite här hemma!
Bloggar mer sen :)

God kväll allihopa!

Tänkte snabbt berätta lite om gårdagen! Och jag måste börja med att gratulera min kära kusin och hennes Mattis till giftemålet!
Alla tre var otroligt fina och lille Erik var så underbart fin när han gick framför sin mamma och pappa bärandes på ringarna på kudden! Jätte fin cermoni i kyrkan!
Middagen var jätte god, det bjöds på förrätt, varmrätt och efterrätt och alltihopa var suveränt! Får inte heller glömma bor den otroligt duktiga tjejen och killen som sjöng och spelade så otroligt fint!
Kvällen var grym, massa dans, prat, mingel! Jag hade riktigt kul och det såg ut som de andra hade de med! :)
Nu måste jag bara säga att jag önskar er all lycka till i livet! Ni förtjänade verkligen att stå frame vid altaret igår och ni var oerhört fina och era ögon glänste av lycka!Hosta!

Ja, god morgon! Hade önskat att jag fick sova några timmar till!
Men så blev det inte eftersom att jag ska iväg på ett möte om en stund!
För övrigt har jag fått världens hosta så jag tror jag dör! Ja, nu avlider jag nästan.. Orkaar inte mer förkylning :'(
Jaja, har inget roligt alls att skriva, så Heej då

Vet inte om jag är deprimerad eller allmänt trött?!?!?!

Hur i helvete tänker ni? ! Guud skona mig från denna stan! Please!

Nu har jag sökt tjänsten som chef! (här i trollhättan behöver man inge utbildning för sånt) så de passar perfekt för mig eftersom att jag bara är undersköterska och inte får läsa Matte B för att kunna gå vidare i livet! Men vad gör det nu när man sök en tjänst som chef!?

Jag har även sökt en tjänst i Göteborg, undersköterska på BB avdelningen på Drottning Silvias, även det skulle passa suveränt. Sen kommer vi till det jobbet jag inte vet vart det ligger, eller själva jobbet ligger i Båstad och det är det jag inte vet vart det ligger, men det är strunt samma! inns lediga jobb inom hemvården och även lediga lägenheter jag satt upp mig på ifall jag skulle få jobbet! Synd bara att man inte vet vart Båstad ligger men lägenheterna jag kollat på ser jätte fina ut och jag tror jag skulle trivas kanon!

Nu ska jag kolla på lägenheter i Göteborg med, det är ju bättre att tacka nej till en lägenhet än ett jobb för man inte har någon lägenhet!

Så kom vi till min reservplan och det är att bli bankrånare i Flen, passar nog utmärkt då de flesta klagar på att jag äter för lite, att jag är en alkolist och knarkare! Eftersom jag är liten och spinkis så kommer jag ju inte synas så lätt och vem tror att en  snäll underbar och go tjej som mig skulle göra något sådant? och ända borta i Flen?! Ingen tror jag, de slutar med att jag kommer hem till Fattiga Trollhättan igen, ger några miljoner till min familj och sen sticker jag till USA och bygger upp mitt nya liv!

Om B planen går åt helvete hamnar jag antingen i finkan eller så går jag i ide i min soffa resten av det tråkiga livet hemma i fattiga och tråkiga trollhättan!!

// Lite avskrift av en totalt galen och förvirrad Trollhättebo som undrar hur hennes mamma kunde föda henne i denna hålan!


Ny Kategori!

Jag startar nu en ny kategori! Den kommer att heta min åsikt!
Där kommer ni kunna läsa om mina åsikter! :)


TjohoO!

känner mig jätte pigg nu! Kan det vara så att förkylningen är på väg att försvinna!? :D kan jag ha sån tur? hoppas hoppas!
Just nu sitter jag och dricker en kopp te och lyssnar på lugna favoriter! Gud vilka minnen de kommer upp när man lyssnar på de, så gamla låtar så de inte är sant! :) Så roligt! :D
Nu tänkte jag dricka upp mitt te och sen tänkte jag faktiskt ta tag i hemmet, ser förjävligt ut nu när jag legat sjuk, har ju inte blivit att jag städat direkt!

Regnig och grå vår natt!!

Det finns inget bättre än en kopp te och lugna favoriter på kvällen innan man ska sova för natten!

Just nu sitter jag och pratar med kompisarna om hur vi ska fira midsommar! Men vi kommer lixom ingen vart haha, som vanligt när det gäller oss! Det vi har kommit fram till är att antingen kommer dom ut till mig i Lysekil eller så kommer jag hem till Trollhättan! Å längre än så har vi inte kommit! haha

Har precis testat lite nya ting som fick följa med mig hem idag som jag berättade om tidigare!

Underbar en ruggig sommarkväll! :)

Perfekt att sova i!! ;)

Helt vanliga bra å ha skor :)

Min kärlek! :)

Tack mamma! :D<3


till mamma!

Eftersom att min förkylning aldrig vill ge sig åker jag därför hem till mamma och tycker synd om mig själv och blir lite bortskämd samtidigt!
Det är faktiskt inte kul att ligga helt ensam när man är sjuk, även fast man kanske inte är så social så känns det mycket bättre när man vet att det finns andra runt än!

Natti natti!

Så nu var det dax för mig och förkylningen att krypa till kojs!
Har hunnit beställa hem ett par nya skor, ny klänning och ett nytt linne! De kommer nästa vecka :D
Lovleeey!

Vill ha!

Många tycker att jag har en udda klädstil. Men saken är den att jag älskar kläder har på mig det jag tycker är fint!
Det går lixom lite i perioder, ibland vill jag ha blommit, rosa, klackar, glitter, glamour, ibland vill jag ha mjukisbyxor, linne, tröja, converse medans jag andra dagar föredrar svart, klänning, jeans, klackar, vanliga lågskor, nitbälten.  Ja, det jag tycker är fint det klär jag mig i! Och nu har jag hittat lite nya saker som jag ska klicka hem:)
Blev helt kär i dessa skorna!!

Du är så patetisk!

Förkylningen blev ju inte direkt bättre under natten! Trodde verkligen inte att jag skulle överleva den, men det gjorde jag! nu har lilla mamma varit här med nässpray, å gud så skönt det var att kunna andas igen! :)
Har legat i soffan hela morgonen tills nu, men nu börjar jag piggna till lite granna! så det känns jätte skönt!
*
En dag kommer du ångra dig!

Stackars lilla mig :'(

Sitter här och dricker citron te och tycker lite synd om mig själv!
Har blivit så jävla förkyld så det inte är sant och jag kan säga att såhär dålig brukar jag inte vara!
Det har slått lock för öronen och så har jag haft det nästan hela dagen, samtidigt som det kliar i dom. Halsen svider och kittlas och min näsa är helt täppt! Hela förmiddagen låg jag med feber och mådde piss off!
Har hållt på för mycket idag med, varit ute och traskat (trodde jag skulle bli friskare om jag fick frisk luft) men jag hade heeelt fel.
Nu ska jag sätta på en film och hoppas att teet gör super för halsen!
I morgon åker jag hem till mamma och blir ompysslad!!

3 hela månader snart :)

Dom flesta vet ju om att jag är världsförälder! Och snart har jag varit det i 3 hela månader och de känns så bra :)
Hoppas att fler utav er väljer att bli det med!
Varje barn har rätt till et värdigt liv oavsett var man är född!!
UNICEF Expert 55sek by unicefsverige
Hjälp till du med! Din hjälp behövs redan idag!

Klänningarna är hemma!

Berättade ju att jag hade lagt undan 2 nya klänningar, men eftersom att jag är sjuk kände jag inte alls för att gå till stan och hämta dom!
Så Vedat tog med dom efter jobbet och kom hit och lämna dom! =)
Så underbart fina är dom verkligen och dom kommer att passa galant en fin sommardag! Wihoo!!
Passade på att ta en kort promenad förut med, för att få in lite frisk luft i mina lungor, men inte tyckte jag att det blev bättre! Sitter och dricker citronte för fulla muggar!
Den sista klänningen är mycket finare på än vad den såg ut på bilden!
Dom två första klänningarna kom hem till mig idag :D

•●♥♥●•

•●♥♥●•
Jag är en ängel utan vingar med glorian på sne,
tindrande ögon, min uppgift är att le.
Älska mig, hata mig, det är upp till Dig.
Jag behandlar människor som de behandlar mig!
Jag gör fel ibland och ibland har jag säkert inte full koll. Men om du inte kan godta mig när jag är som värst, förtjänar du mig inte heller när ...jag är som bäst!
•●♥♥●•
•●♥♥●•

God Middag!

Somnade ganska sent igår och vaknade sent! Men det var riktigt härligt att få sova ut! Dock så vaknade jag upp med den dystra förkylningen, har änna kännt av den i några dagar då jag varit lite hängig och huvudvärk. Men som sagt nu har den brytit ut! Så idag blir det att vila hela dagen ut, kanske blir en sväng till stan. Har lagt undan ett par klänningar som jag så gärna vill ha! Men tänkte kolla om mamma eller någon annan vänlig själ kanske kunde åka och hämta dom!
Tråkigt väder har vi idag med! Regn Regn och regn det gör ju inte så att man blir piggare precis.
Nu tänkte jag lägga mig en stund på soffan kanske blir en kort tupplur med!

Stjärnan finns

När ingenting kan röra mig.
Och jag har sett vad jag kan.
Ensam har jag gått genom eld
Men jag är fortfarande i liv
Skulle du klättra upp för ett berg
och sedan hoppa
För att ge upp och förlora allt?
Jag följer mitt hjärta
och litar på att det aldrig ljuger.
*
*
*
*
Orden växte till en förhoppning,
förhoppningen vände till tysta tankar
och den tysta tanken vände till tysta ord
Jag kommer tillbaka
Ge mig bara lite tid
Under tiden:
Väljer jag en stjärna från den mörka horisonten
och följer dess ljus
För det finns inga behov av att säja hej då!
*
*

Skiit

Tyvärr förlorade Sverige VM matchen mot Finland! Men det enda man kan säga är att de gjorde sitt bästa och vi kommer igen! Det finns fler år och fler chanser;)
KOM IGEN SVERIGE!!!

Sitter och kollar på Ishockey och just nu leder Sverige med 1-0 mot Finland!
Sverige får verkligen inte förlora denna matchen, !
Blev lite ändrade planer, skulle till Olerys å kolla på hockeyn där, dock var det för fullt så det var inga fler som blev insläppta :/ Tråkigt!
Men i stället fick jag fint besök av mamma och Alexandra, jätte roligt:)
Nu sk ajag fortsätta att kolla på hockeyn och hålla alla mina tummar och tår! haha
SVERIGE - TRE KRONOR!!! :)
Hejja Hejja

Soffdag!

Idag är det en sådan dag som jag bara ska ligga i soffan!

Du är alltid älskad!

Varje gång jag tänker på dig och varje gång jag saknar dig som mest då är det din låt jag lyssnar på!
Och varje gång jag lyssnar faller jag alltid en tår och det är inte för att jag är ledsen utan för hur stolt jag är över att få vara din syster!
Du är min enda bror och du är också den som alltid finns där! Den som lyssnar och den som förstår!
Jag önska att jag var lika stark som du, jag avgudar dig. Du klarar av alla motgångar och det är det jag är stolt över.
Du står för vad du tycker och du står upp för familjen!
Jag älskar dig otroligt mycket!
All min kärlek till dig min underbara bror! <3
Du är min Ängel utan vingar<3

Testar lite granna!

Hej allihopa! Första gången jag gör ett inlägg via mobilen, så vi får se hur detta går. Haha. Just nu är jag på väg hem ifrån älskade lysekil, har varit här och städat och donat i vagnen och toaletterna å köket å sådär. Fast nu var vi klara för idag och de blev riktigt bra! :-) i kväll blir det tjej kväll ska bli riktigt kul att träffa alla tjejer å prata å skratta. Men vi hörs senare :-) puss

God morgon!

Trots att jag vet att jag ska till Lysekil idag var det hur segt som helst att gå upp i morses!
Sitter och jäspar medans mina ögonlockar är tunga som bly!
Men ibland måste man göra tvärt emot vad kroppen säger! Sitter och lyssnar på lite lugn och härlig musik och ska snart få i mig lite frukost!
Hoppas att ni hade en bra fredagkväll. Själv hade jag det trevligt tillsammans med mina nallar! haha
I kväll blir det att träffa mina älsklingar! Det ska bli SÅÅ kul för har inte träffat dom på hur länge som helst känns det som!
Men nu känns det som att jag skulle kunna skriva vad som helst! Men det har jag inte tid med, Ha en bra lördag!
Dagen man inte orka klä sig outfit! ;)

Luft!

Nu är jag färdig med allt för idag!
Har städat lite här hemma, diskat och tvättat. Duktiga jag.
Har precis kollat på Big Brother men kollar inte på det så mycket nu, finns ju inga roliga kvar :S
Ska kolla på ett avsnitt av Andra Avenyn nu och sedan är det tid för mig att hoppa i säng! Ska upp tidigt i morgon för att bege mig ut till Lysekil! :)
God natt !

Vaknade när jag skulle på Planet!

Vilken dröm jag drömde i natt. Drömde att jag skulle till Lysekil men för att komma dit var man tvungen att först ta tåget ner till göteborg och sedan flyget där ifrån! Tacka gud att det inte var en sann dröm! haha
Är precis nyvaken så nu ska jag vakna till ett tag innan jag börjar göra nytta! Vädret såg inte så roligt ut idag :(
Idag måste jag städa och senare i kväll har jag tvättstuga sedan får vi se vad jag hittar på!
En Mysig hemmadag kanske?!

Seg kväll!

Har legat i soffan sen 6 tiden! Har så fruktansvärt ont i huvudet och magen så jag tror att jag avlider. Jag önskar inte ens min värsta fiende att ha sån jävla magkatarr, hoppas i alla fall att den går över tills i morgon.
Har legat och kollat på melodifestivalen eller vilka som gått vidare till finalen på lördag! Å grattis Sverige till en finalplats.:)
Upptäkte ganska snabbt att dessa två låtar är rätt lika! Fuusk :/
Lyssna på refrängen på andra låten och i början på den första! Visst är dom lika?

Saab+fallen+film i väst=Trollhättan

Som rubriken lyder, dom flesta som inte bor i Trollhättan vet vad Trollhättan är för stad när man nämner Saab, fallen och film i väst.
Men under en lång tid har det gått en massa olika rykten om Saab. Bla att dom är skyldiga en massa andra företag flera miljoner kronor. Och att det råder en kris i Trollhättan vet vi alla om!
Eftersom att jag är arbetslös och bor i Trollhättan är detta en väldigt stor kris, inte minst för mig, men även för dom som jobbar på saab, som underleverantörer åt saab och dom andra som lever i hop med personer som jobbar med eller för saab.
Nu ryktas det att Ryssland och Kina skall hjälpa till genom att köpa saab så att vi kan få bort våra skulder kanske en bra fördel på kort sikt men på lång sikt?
Det folket är rädda för det är att Saab kommer att finnas kvar i Trollhättan under några år, men så fort Ryssland och Kina lärt sig hur vi tillverkar bilarn aoch hur vi arbetar kommer Saab att förflyttas. Kanske för deras fördel. Men inte Trollhättans och Sveriges.
Vad kommer att hända med Trollhättan och Sverige om Saab inte längre kommer att finnas kvar?
Det kommer att bli tufft.
Alla det personer som jobbar på Saab och som är underleverantöret kommer att mista sina jobb. Det kommer att bli hur många som helst som kommer att bli arbetslösa.
Många utav dom kanske har familj, barn och massa annat.
I en familj där det finns barn som går på dagis eller på fritids kommer få en chock. Är det en förälder hemma, under dagarna får barnet bara vara på dagis ett visst antal timmar i veckan, detta kommer att leda till att barnen int elängre kommer att träffa sina kompisar lika ofta och lika mycket.
Om en förälder blir arbetslös blir det en mindre inkomst. Det kommer leda till att man inte har råd att köpa lika mycket saker, kläder, leksaker, bio besök, badhus besök, semester, krogbesök. Ser ni vart jag vill komma?
Ja, det är en hel del saker som drabbas!
SÅ nu gäller det bara att hålla tummarna för saab och för alla som jobbar där. Hoppas på att det kommer att lösa sig så vi kommer ur denna krisen.
Fallen                            Saab                        Fiv

.

Jag vågar vara stolt över mig själv. Jag är stolt över det jag gjort bra. Jag är stolt över den jag är idag och jag är stolt över alla motgångar jag klarat mig igenom.
Jag är stolt över mina fel jag gjort och jag är stolt över att jag vågar stå för mina fel jag gjort!
Försök inte förstöra min stolthet! För den kommer jag alltid att bära med mig!


Beslut ångest!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Vilken ska jag välja? Beslut beslut beslut ångest!!

Natti!!

Nu kallar sängen!
Dagens klädval!

köttfärssoppa!

Ojojoj va grym jag är :) Har gjort helt egen köttfärssoppa och hur enkelt som helst var det!
Och det bästa utav allt var att den blev god också :)
Recept:
- Köttfärs
- 2 Morötter
- 1 Palsternaka
- 1 Gul lök
- 1 Röd paprika
- ½ Kött buljong
- 1 Grönsaks buljong
- 1 pkt krossade tomater &
- 1 Burk majs.
Börja med att koka upp 8 dl vatten, skala morötterna och palsternackan och skär dom sedan som du själv vill.
Skär paprikan och haka löken.
Låt morötterna och palsternackan koka en stun, lägg i buljong tärningarna och bryn sedan köttfärsen. Lägg sedan i löken och paprikan tillsammans med köttfärsen och häll sedan i den i kastrullen.
Därefter häller du i de krossade tomaterna och därefter majsen. Låt koka i 10 minuter och vips så har du en helt underbar soppa! :)

Magkatarr som faan :/

Usch vaknade i morse och hade såå ont i magen! Har haft de hela dagen, fast nu börjar det bli lite bättre efter att jag varit i mammas medicin skåp! :P
Har haft fullt upp ändå idag var först ute och gick en liten morgon promenad, sedan gick jag till farmors jobb vi skulle åka och kolla efter någonting hon kunde ha på sin vägg i köket, dock hittatde vi ingenting så det blev en fika i Vänersborgs city! Gud vilka minnen jag fick upp när vi traskade runt där borta! Bästa tiden i mitt liiv och saknar det enormt! Och framförallt saknar jag alla mina underbara klasskamrater.
Ja, nu ska jag bara ta de lugnt och hoppas på att magkatarren ska ge sig så jag sedan kan leva som vanligt! I morgon skall jag åka och kolla på klänning och skor som jag kan ha på mig på brölloppet som snart börjar närma sig!
Någonstans där borta finns min dröm! Jag ska bara hinna ifatt den...

älska livet!

Underbar dag, underbar sol,
Sitter och kollar på film och dricker vin och har precis mumsat i mig 1 kg räkor.!
Kan livet vara bättre? !
En bra film, gott att äta ocg ett, två, tre, dyra glas vin och en lång promenad innan dess gör dagen underbar :)
<3

Blir ju rädd för mänskligheten!!

Erat jävla beteende får mig att koka av raseri!
Just nu ångrar jag mig så grovt på att jag inte gjorde en anmälan mot er. Tror ni på fullaste allvar att jag kommer ha kvar mitt förtroende för er? Inte på långa vägar! Det kan ni glömma. Visst vi kan fortfarande vara vänner men jag kommer aldrig att förlåta er för detta! Aldrig någonsin.
Det som gör att jag ångrar att jag inte gjorde någon anmälan det är att ni inte kunde komma hit dagen efter å stå öga mot öga och säga ordet Förlåt!
Ni ska vara så glada att jag valde att göra som jag gjorde, för det hade straffat sig. Inte minst för dig. ( å du vet vem du är)!
Nu är det försent att säga förlåt så kom inte idag, inte i morgon och inte heller om ett år och be om ursäkt, för det kommer jag inte att ta emot!
Hur fan tänkte ni? Det är min stora fråga! Och vad fan hade ni gjort om jag inte hade kommit före? Tänk innan ni gör vissa saker!
*
Mig leker man inte med när jag blir förbannad!!

Vilken mardröm!

Jag har inte sovit många minuter i natt! Och när jag väl somnat in så underbart gott så ringer väckarklockan på mobilen.
Upp, ta på mig, fixa mig, ut i solen!
*
Vet inte vad jag ska tro om er längre

I Have A Dream!


Dröm!

Jag är så glad att jag återigen fått ta del av en sån underbar upplevelse tillsammans med farmor, musikens dag!
Jar har i alla mina år varit med och gått och de gör mig så lycklig!
Ungdomarna idag kanske tycker att detta är så löjligt osv, men detta är min dröm. Att få gå med och spela och få uppleva det som dessa människorna får uppleva!
Jag drömmer om det på natten och jag fantiserar om det på dagen! Ibland kan jag till och med spela hemma för mig själv och tro att det kommer hända mig med!
Hur sjukt det än låter så SKA jag med stå där en vacker dag! Det är en dröm som funnits med mig i snart 20 år!!
En dag ska jag stå där!!
Tom, dirigenten har en gång i tiden varit en utav mina lärare:)
Årets pristagare av klockan som delades ut för 43året i rad! Han som fick priset har varit med i kåren i 28 år och spelar trummor :)
*
Jag vet att det är dehär jag vill!

Design!

SV: Jennifer
Schysst design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!
Tack så mycket. Lite utav designen har jag lagt dit själv, men själva header åså har en nära vän till mig gjort!:)
Hon håller på med detta ännu, när hon har tid och så.
livetsomintedulever.blogg.se är hennes länk till sin blogg om du vill ha hjälp :)

Överby!

Var en sväng på överby idag med Matilda! Hittade hur mycket som helst som jag gärna skulle vilja ha med mig hem!
Fast idag fick bara en liten del följa med! 2 par shorts 1 par cykelbyxor och en tröja :)

rubrik?


ertyunim,

Sitter hemma hos Mami och kollar på Lars när ham bakar pizza och lyssnar på musik!
Träffa kära ...... kul kul att prata med henne, saknar de!
Vet inte vad som händer ikv får se vad som händer och sker.

skön låt!


Sugen!

Jag är så sugen på en riktig härlig utgång! En utgång med en massa skratt dans och drinkar!
Funderar på att köra järnet på torsdag!
Någon som är på?

Film mys!

Sitter och kollar på heartbrake hotel tillsammans med mina nallar!

Humorgalan!

Glöm inte att slå på tv 4 kl 20.00 i kväll..
Det är åter igen dags för årets humorgala - för varenda unge. Följ galan med humor blandat med allvar! :)

vad ska man säga?!

Jag har inte alltid varit ett änglabarn, jag har inte alltid gjort rätt!
Jag visste vad som var rätt och fel fast ändå gjorde jag fel. Fast jag står för det.
Jag står för att jag gjort fel.
Och jag är så förbaskat trött på folk som öppnar sina käftar om saker som dom inte vet ett skit om.
Saker och ting som jag har gjort har jag lagt åt sidan, saker jag skäms över som jag gärna inte vill prata om. Men självklart kan man prata öppet om det, det är ju mig de handlar om, eller??
Är det så illa! Jag kan hålla mig på avstånd!
Förlåt att jag är jag!


god underbar morgon!

Klev upp här för en liten stund sedan pigg och allert.
Nu ska jag alldeles strax fixa mig iordning lite grann för idag är de Farbror Andreas 20 års dag! Hurra hurra till han, så nu ska vi åka och grattulera honom! :)
Men vi hörs sedan! =)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Blogginlägget igår betyder igentligen inte så mycket förutom att jag va så jävla sur, irriterad och besviken!!

RSS 2.0