Fy för vissa folk!!

Här i våran kommun finns det 2 sociala, glada och underbara personer. Båda ena en kille och den andra en tjej är väldigt sociala och tycker verkligen om att prata och träffa nya människor. Dom ser alltid så glada ut och har alltid ett leende på läpparna, men en sak till som de båda har gemensamt är att dom har en eller flera (vet inte riktigt) funktionsnedsättningar.
''barnen och ungdomarna'' här i stan, (inte alla men vissa) har kommit på att det är väldigt roligt att ''reta'' dessa två. Dom utnyttjar dom på ciggaretter, pengar och sprit. Dom kör med allt. Men det enda dessa två personer vill är att umgås och träffa folk.
(vissa) Springer efter, skriker fula ord behöver jag ens fortsätta?
Jag blir SÅ arg och nu menar jag arg, men inte bara arg, jag blir besviken på dessa personerna som håller på såhär.
Idag när jag väntade på bussen så var de några som höll på att jävlas med denna killen, man såg på honom hur han försökte dra sig undan och jag som inte kan hålla tyst och sitta och kolla på när sånt här händer, reser mig upp och går fram till dessa personer. Säger till dom att dom ska sluta och att dom ska gå där ifrån. Och de gör dom.
När bussen sedan börja rulla kunde jag inte sluta tänka på detta. Jag blir så illa berörd, även fast de inte är ig dom gör illa. Men behandlar man folk såhär? Är det acceptabelt? Varför är de inga andra som sätter Stopp?
Dom skrattar och ser glada ut, men vad vet vi vad dom gör när dom kommer hem? Gråter? deppar?
Att få en funktionsnedsättning eller ett funktionshinder kan hända alla, stora som små. Tex om man varit med i en olycka osv, vill ni bli behandlade såhär eller vill ni bli behandlade med respekt?
Jag tycker att detta är så lågt, att ge sig på personer som inte riktigt kan försvara sig!
Ni som håller på såhär har jag ingen respekt för, behandla folk som ni själva vill bli behandlade. Och sluta upp med dehär tramset.
( Ni som är inne och läser och vet att ni har gjort någonting eller om ni vet vilka dessa två personer är säger inga namn här för dom är anonyma. Men ni som känner igen er och vet at ni har varit delaktiga i någonting sånt här! Ställ er i skammrån.)

HOPPAS!

God morgon!
Hoppas alla har haft en lika bra start på dagen som jag haft. Vaknade utav att delefonen ringde, kände inte igen numret så första tanken var jag måste låta trevlig och inte nyvaken.
När jag svarade fick jag världens överraskning. Dom ville att jag på onsdag nästa vecka skall till Lysekil på jobbintervju. Fy fan vad glad jag blev! :)
Nu hoppas jag bara att jag får jobbet, sommar i Lysekil är ju de bästa som finns och med ett jobb där i sommar kan de inte bli bättre=)
Har lyckan och turen hittat rätt?? Verkar så.:) Men än ska jag inte dra slutfattande meningar för de kan u fortfarande bli ett nej, som jag innerligt INTE hoppas på!!!
En glad jag i de regniga vädret är toppen:)
Och ljuset kommer aldrig att slockna.... :)

Svar på tal!

Har fått många frågningar om jag verkligen har så städat i lägenheten varje dag! eller om de bara är när jag tar kort!
Sanningen är att jag är allergisk mot saker som ligger här och var och smutts på mattan och golv. Visst brukar jag ha mina högar med kläder oftast i fåtöljen och nedanför sängen, och ibland har jag disk som väller över, men det är inte jämt.
Om de står ett glas någonstans i lägenheten å jag gått förbi de några gånger så tillslut tar jag med det ut till köket. Samma sak gäller de disken och kläderna. Det bara kliar i mina fingrar när jag ser det och tillslut är jag tvungen att plocka bort de.
Fast jag kan också säga att min säng kan vara obäddad i flera flera dagar till och med veckor, för de har jag inte ont utav, men visst ser det mycket finare ut när den är bäddad? :) Min tvätt kan ligga i tvättkorgen hur länge som helst, och jag är dålig på att boka tvättid i tid. Utan när jag verkligen behöver tvätta bokar jag tid, men de är sådana saker man lär sig hantera med tiden! Hoppas jag;)
MEN min garderob, där är det ALLTID ordning, klänningar och tröjor hänger, byxor osv är vikta, jag Älskar mina kläder och jag älskar kläder, så där vet jag precis vart sakerna ligger!! :)
Jag et inte varför denna städ mani eller vad jag ska kalla de finns i mig, men det känns som att jag trivs bättre där de är städat. Damm är det värsta jag vet, ser jag ett litet dammkorn så kommer dammsugaren fram DIREKT.
Jag tycker de är mycket roligare att ta hem folk om det är fint och städat, jag trivs då.
Tycker inte ni att de är trevligare när de är städat än när allt är en enda stor röra?
Usch för ostädat!

Har ni lika fint väder som vi?

Riktigt fint vår väder har vi här idag!
Har varit ute och gått med min kusin och lilla erik, gick runt kanalen och bort till slussarna, men jag hade inte rätt skor på mig, Så nu har jag väldigt ont i fötterna.!
Ska äta lite nu, och sen ska jag kolla på film! Är verkligen mega trött. men vi hörs sen!

Sängen kallar alldeles strax!

Så nu har jag tvättat ur håret och tagit en lång och skön dusch!
Håret blev bra och jag är nöjd, och kroppen är insmörjd så nu är den med nöjd:P haha
Nu blir de snart att hoppa i säng och hoppas på en lång och härlig sömn!

Varför finns de i mitt huvod och varför får jag inte bort dom!
Jag hade ett helt annat tänkande förr, men de va förr, men varför kommer de tillbaka!? Kanske trivdes jag så, kanske är de så jag vill vara och kanske är de så jag vill göra och förändras?

Miss it

Färgning!

Njutit hemma efter en lång städdag!
Så nu har jag kollat på 112 - poliser, bara älskar det programmet! Men allt som har med blå ljus att göra tycker jag om! haha är lite som en kille kanske?;) Nä, men blåljus, ploiser, abmulanser och brandmän fascinerar mig! Jag vet int evad det är riktigt, men de ger mej en härlig känsla på något konstigt sätt. haha. Nog om detta!
Jag håller just nu på att färga håret. De blir lite mörkare än de jag har nu, men ska färga om de snart igen, antingen blir de mörkt då eller så börjar jag men ljusa slingor! Har inte riktigt bestämmt mig.
Jag jusnt nu!!
Men nu är det dax för att hoppa in i duschen innan BB börjar ;)
Ha de gött!

Klar!

Äntligen är jag klar med städningen! Det tog sin lilla tid, men de är de värt när man ser resultatet efteråt! :)
Nu ska jag koppla av lite vid datan och ikväll funderar jag på att färga detta slitna hår!
Såhär blev de i köket när jag bytt plats på tavlorna och satt upp tidnings hyllan.:)
Och så blev det i V rummet när tavlorna kom på plats, (ena tavlan sitter på väggen mitt emot) Den nya mattan och den nya lampan:)
Här har vi resultatet av de nyuppsatta tavlorna och den nya sänglampan!
Riktigt stolt över resultatet och riktigt duktigt av mig att ha gjort allting själv samtidigt som jag höll på i tvättstugan:)
Nu förtjänar jag en ledig kväll! :)

Ännu en vårdag!

Idag blir det inte att njuta av de fina vårvädret tyvärr.
Har just stoppat in tre maskiner tvätt, och så fortsätter det med städning hemma i lägenheten. Tavlor som ska upp, säng som skall bäddas och golv som skall dammsugas och tvättas! Har en del att göra. Men när det är klart tänkte jag faktiskt ta en promenad så jag kommer ut lite granna. =)

SOS-barnbyar!

SOS-barnbyar hjälper barn över hela världen.
Det finns tusentals barn ute i världen som saknar föräldrar, trygghet och omsorg.
''SOS-barnbyar bygger barnbyar där föräldrarlösa och utsatta barn får växa upp i en familj med kärlek, respekt och trygghet. Vi ger också barnet en utbildning, så att de kan klara sig sen när de blir vuxna. Det finns över 500 barnbyar i 132 länder.
 • Bli SOS vän från 100kr i månaden.
 • Bli fadder från 200kr i månaden:
Om man väljer att bli fadder går dina pengar till en speciell barnby och du hjälper alla barn som bor i byn. Du kan sedan välja ifall du vill följa ett barn i byn eller om du vill följa hela barnbyn.
 • Skänk pengar.
https://www.sos-barnbyar.se/fadder/bli_fadder/Pages/default.aspx
På denna länken kan du klicka för att komma till att bli fadder osv.
Din hjälp behövs i dag. I morgon kan de redan vara för sent!So this is it!

Jag känner mig verkligen så kluven! Vet inte vart jag ska ta vägen riktigt! På ett sätt vill jag bara lämna denna hålan och börja om på nytt, nya människor, ny stad, nytt boende, nya förhoppningra och en ny jag! De enda jag vill ha kvar är alla fina minnen, men alla människor här, resten kan kvitta!
Men ändå vill jag stanna kvar! Vara stark, klara igenom mig denna tiden, vara nära min familj och vara nära mina kompisar. Men ibland känns det helt hopplöst!
Har i flera dagar nu funderat fram och tillbaka på att leta jobb/skola i en annan ort! Men jag vet inte! Ska fundera! Kanske rådfråga min mamma och min pappa mina andra familje medlemmar för dom älskar jag verkligen och de känns på ett sätt fruktansvärt att bara tänka tanken att flytta så långt ifrån dom! Men jag vet att dom skulle stöttat mig! Frågetecknet finns kvar och som sagt jag har tid på mig, tid att tänka och fundera.

Lita på varandra!
Jag vill inte vara boven i de hela!

För övrigt har jag haft en riktigt bra dag! Tog en promenad hem till mamma, åt middag där. Vi tog följe tillsammans med Kim till mammas jobb, därefter åkte jag och Kim till stan. Träffade min syster och hennes kompisar, kollade runt lite i affärer och passade även på att ta en fika!
Sedan åkte vi hem till mig och spelade lite skipbo, gick till Möllan och köpte chips och dricka och kollade sedan på Big brother.
Kim ligger just nu och sover så sött medans jag sitter här:P haha men ska slå mg ner i soffan och kolla på tv och sedan sova förhoppningsvis!
I morgon blir det att besöka mormor om hon är hemma och ska samtidigt passa på att låna hennes telefon och ringa några samtal!
God natt allihopa!


God natt!

Nu är klockan kavrt i 2 och det är dax för mig att gå och lägga mig! Sov gott!
Natti natt

Sommartiiider hej snö!

Ja, som rubriken lyder, idag fick vi våran efterlängtande sommartid, men så kom den här förbaskade snön tillbaka! :( Jag som hade hoppats på att vi skulle få ännu en vacker vårdag idag, men så blev det tyvärr inte!
Dagen har erbjudit en hel del saker. När jag i morses la mig i soffan kollade jag på landet för längesedan, åh så glad jag blev, jag kollade alltid på de när jag va liten:P haha Men sen slockana jag och vakna inte förrens vid halv 1 tiden. Kanske behövde denna sömnen eller så tog jag mig bara tid till de xD
Börja sedan fixa i ordning lite i lägenheten, skruvade upp sänglampan och möblerade om bland blommorna. Ja de va la de jag hann göra för sen kom mamma och hämtade mig, vi åkte ut till överby och fikade tillsammans med min goa syster och så stötte vi på mammas kompisar som höll oss sällskap. Sen bar de av till Rösta där mamma köpte matta!
När vi var på väg hem släppte mamma av mig hos farmor och där höll tapetseringen på för fullt, de va Peter som va den duktiga tapetseraren! Och köket blev jätte fint!
När jag vid åtta tiden gick hem följde Vedat med hot och tog en kopp te och så kollade vi på BB. Funderar på vad jag ska hitta på nu?!

Mycket få människor lever i dag - de flesta gör förberedelser för att leva i morgon.

God morgon! Nu har vi äntligen fått ställt om klockorna till sommartid och de känns helt fantastiskt! :)
Igår var en lång dag vaknade vid 7 och vid 10 tiden kom Paulina, Angelica och Linnea och hämtade mig. Vi tog en tripp till Ikea där de blev shopping! :)
Köpte en ny matta till v-rummet lampor, smått och gott till köket, nytt disktställ och så:) Tack så mycket Allihop! :)
Innan vi åkte hem tog vi en tur hem till Alice och Sven och åt god mat och pratade lite.
Men efter en lång dag igår känner man sig helt sjukt trött idag, så nu tänkte jag lägga mig på soffan en stund innan jag börjar röja här hemma!
Bilder kommer sen:)

Morsning Korsning!

God morgon! Ja, hur ofta är jag valen kl 7 på en lördagmorgon? :O Det är inte så jätte vanligt om jag får säga mitt.
Åkte hem till mamma igår och senare på kvällen beslutade jag mig för att stanna kvar här över natten. Så vi satte på en film i stället. Barnhemmet har ni sett den? Jag har sett den flera gånger innan och jag tycker att den är jätte bra=) Det är en film jag starkt kunde rekomendera om ni inte redan sett den.
Vaknade första gången vid halv 5 i morse, vet inte varför jag vaknade men men. När klockan var 6 vaknade jag andra gången och nu vaknade jag av att hundarna måste haft väldigt tråkigt! Men trött som jag var så somnade jag om och vaknade för sista gången lite innan 7, då den lille hundskiten antagligen behövde ut!! SÅ Zac och Zilla följde med ut och rökte och ja, nu sitter jag här som en trött sak, haha å så typiskt hundarna har även dom somnat. Funderar på att lägga mig i soffan en timma! :) det skulle nog varit väldigt skönt.
Ska iväg till Ikea idag med, åker dit med paulina och gänget! Men mer om de när jag är hemma!
Puss och kram vi ses på stan!
Bjuder på bilden;)

Vilken förmiddag!

Hej på er! Hoppas att ni har en bra fredag och att ni kommer njuta av helgen!
I förmiddags när jag skulle betala mina räkningar, ( pengarna kom ju idag) så fanns det inga pengar på mitt konto.
Eller jag hade fått 270 kr från arbetsförmedlingen och jag skulle fått 1100?!
Sen skulle jag ju fått andra pengar med som inte heller hade kommit, så jag tagga upp mig ordentligt här hemma. Hoppade in i duschen och gick raskt mot kommunhuset.
Väl där så berätta jag läget osv men dom ville inte erkänna att dom hade gjort fel förens jag fick prata med deras chef som sa att de måste ha blivit fel någon stans. Jag gick från kommunen med en check som jag sedan satte in på kontot!
Så nu var alla räkningar betalda och ingen är nöjdare än dom som får pengarna;)
Nu ska jag dammsuga lite snabbt här hemma och förmodligen åker jag hem till mamma i kväll.
Träningsvärken börja komma sakta men säkert :p haha snacka om att man är otränad! :O

Ge er inte på dom som har rätt! för vi ger oss inte förens vi fått rätt;)
Känslan man får efter att ha vunnit en strid mot kommunen känns helt underbart!
;)

Barnbyar

http://www.nyhetskanalen.se/1.2057867/2011/03/16/fattigdom_vardag_i_khadaffis_libyen
Filmen är tagen ifrån nyhetskanalen och de korta klippet handlar om hur människor i Libyen har det. Det är ungefär så de fattiga barnen har det. Föräldrarna som inte har råd med varken mat eller någonting annat. Barnen ser glada ut endå och leker med syskon och kompisar, men är det så det ska vara?

SOS-barnbyar bygger upp byar och i varje by finns det mellan 12-15 hus. Husen måste vara minst 130 km för att barnen skall kunna bo där och för att de ska hålla sin kvallitet standard. Att bygga upp en by kostar mellan 1,2´5-2 miljoner US Dollar.
Husen skall ge en trygg hemkänsla för barnen.
Barnen som hamnar i dessa byar har av en eller flera anledningar blivit föräldrarlösa eller övergivna av sina föräldrar.
Syskon som kommer till byn hålls i hop under uppväxten.
Meningen med barnbyarna är att barnen ska få en trygg och lugn uppväxt, när dom kommer till byn får dom en SOS mamma och syskon som kommer att bo i samma hus.
På dagarna går barnen i förskolan, skolan och på eftermiddagarna leker dom med varandra och gör läxor.
Vill ni läsa mer om att komma och växa upp i en barnby kan ni trycka på länken nedan.
vakna nyss:O

Hmm, vaknade nu, inte så bra kanske men helt underbart att få sova. Ska dricka upp mitt te och sedan ska jag köra mitt fina träningspass!
Sen blire att hoppa in i duschen och därefter kanske en promenad med mimmie och lille sebastian :D

Träning!

Mitt nya jag! Under hela hösten och vintern har jag suttit inne och inte gjort någonting ungefär, men nu är det dax att tänka på sommaren 11!
Ikväll beslutade jag mig för att börja träna, träna gratis utan några redskap och utan att behöva gå iväg till gymet och betala en gris summa.
Jag bestämde att jag ska göra träningen 2 gånger om dagen, alltså 1 gång på morgonen och en gång på kvällen.
 • Situps
10 stycken med benen sträckta i luften.
10 stycken med benen på golvet och fotsulorna ihop.
20 stycken med benen rakt fram eller böjda pch situpsen till sidorna.( ni väljer om ni ska göra varannan eller 10 åt gången).
 • Rumplyft:
10 stycket. Ligg på ryggen med fötterna i golvet. Ha händerna vilandes mot sidan av kroppen och lyft sedan rumpan mot taket. Spänn rumpan och låren och håll kvar i några sekunder och släpp sedan ner.
 • Bensving:
10 stycken vila 10 stycken. Stå på alla fyra och dra in ett utav knäna till magen. Svinga sedan benet bakåt och sträck det så långt du kan. Gör tio stycken på varje ben med en liten vila i mellan åt ifall de behövs.
 • Kissa hunden:
10 stycken vila 10 stycken. Stå på alla fyra, lyft ena benet upp mot taket och sänk sedan ner det utan att nudda golvet. Gör tio stycken på varje ben med en liten vila i mellan åt om de behövs.
 • Sidolyft
10 stycken vila 10 stycken. Lägg dig på höger sida och böj knäna så dom ligger i 90 graders vinkel. Håll upp din kropp med knäna och din högra underarm, dra in naveln mot ryggraden pch skjut upp höften mot taket.
Sänk sedan ner igen och upprepa tio gånger och byt därefter sida till vänster.
Ps: Glöm inte stretchningen före och efter träningen och det viktigaste av allt ÄT regelbundet och nyttigt:)

Underbar dag!

Hejsan allihopa!
Har varit ute mestadelen utav dagen, mötte upp Tove vid 12 tiden och gick vidare mot Nina och hennes lilla Olivia, Gick till stan och bara njöt utav vår vädret vi har fått hit:)
Var och hälsade på Spresha och hennes lilla bebbe och sen blev det en promenad hemmåt! Plockade iordning lite här hemma och sen kom Angelica hit på fika riktigt trevligt=) Därefter blev det en ny promenad in til stan och sedan en skön promenad hem.
Men nu blir de nog inga fler promenader för idag men gid så skönt väder vi har haft! :) Älskar vädret!
Nu tänkte jag diska och dammsuga lite ifall de blir samma väder i morgon, då kan jag inte sitta inne! NO WAY!
Bloggar senare:)

UNICEF i Världen!

Nu vet ni lite vad organisationen gör och vart dom lägger sin energi ocg vad dom vill förändra. Men nu kanske ni är nyfikna på vilka länder dom är i och försöker hjälpa till.
I länderna nedan ser ni vart UNICEF håller till! 
Här finns UNICEF: (du kan trycka på ländernas namn för att komma till deras hemsida och se var UNICEF hjälper till med just nu.)

Vill ha

Lite nyheter till Våren/ sommaren?
Jag vill ha!
Med detta sätter jag punkt för idag och hoppar i säng! God natt på er.

Onsdag

Ibland blir inte allting som man tänkt sig.
Man väljer fel väg, man lyssnar på fel person och man lever i sin egna lilla bubbla.
Ibland har man drömmar som man vill uppfylla och ibland drömmer man om saker man vet ligger väldigt långt borta.
Vad gör man och hur gör man?
Det är frågan...

UNICEF i Sverige!

I Sverige fokuserar UNICEF på tre olika områden och dessa är:
 • Göra barnkonventionen till en lagstiftning:
- Samhället måste ta barnen på större allvar: Alla gömda flyktingbarn skall ha rätt att gå i skolan. Idag har inte gömda flyktingbarn denna rätten.
- Lyssna mer på barnen: UNICEF vill att barnen skall få mer att säga till om. Exempel på vissa fall där barn inte har så mycket att säga till om är i vårdnads tvister, utredningar inom socialtjänsten eller i asylprocessen.
- Ett barnrättsperspektiv i vardagen: EFtersom att barnkonventionen är en grudläggande instrument som inehåller bestämmelser om barns rättigheter måste den få en starkare ställning än vad den har i Sverige idag.
 • Handel med barn - trafficking:
''Handel med människor, så kallad trafficking, är en modern form av slaveri där framförallt barn och kvinnor behandlas som egendom. FN beräknar att ca 1,2 miljoner barn utsätts för människohandel varje år. Man räknar i dag med att människohandel är den tredje största brottsliga verksamheten i världen, näst efter narkotika- och vapenhandel. Rekryteringsmetoderna består i allt från fagra löften om en bättre tillvaro och framtid till ren kidnappning.''
- Hur utnyttjas barnen?
Barn som kommer i människohandlarens händer behandlas som varor som skall säljas och köpas och sedan kunna utnyttjas hänsynslöst. Barnets uppgift är att tjäna så mycket pengar som möjligt som de sedan ger till sin handlare.
Barnen kan tvingas till att arbeta billigt som bl.a soldater. Dom kan bli tvingade till att stjäla, tigga och smuggla narkotika.
- Hur ser verkligheten ut i Sverige?
Det finns inga siffror om hur många barn som kommer till Sverige för att säljas, men man misstänker att antalet är stort.
Oftast är anledningen till att barn utnyttjas fattigdom. Barnen får inromation om att dom kommer att få snabba pengar och barnen föröker göra allt för att hjälpa sin familj.
Människohandeln i Sverige är välorganiserad och komplicerad. Man ser oftast inte mycket utav barnet och man vet oftast inte att barnet befinner sig i Sverige över huvud taget.
 • Barn på flykt:
''FN beräknar att det finns cirka 40 miljoner människor i världen som flytt från sitt hemland eller inom ett land. Närmare 20 miljoner av dessa är barn. Många barn flyr tillsammans med sina föräldrar eller släktingar medan andra kommer ensamma till ett nytt land. År 2009 sökte ungefär 24 200 människor asyl i Sverige varav cirka 6 600 var barn under 18 år. 2250 barn kom till Sverige utan föräldrar eller andra vårdnadshavare.''
*
- Varför flyr barn från sina hemländer?:
Det finns olika anledningar till varför ett barn är tvungen att fly från sutt land och vissa anledningar kan vara att dom är förföljda, de råder krig i landet eller att de skett en naturkatastrof.
Vad gör UNICEF i Sverige?:
Dom försöker få asylsökande barns behon och rättigheter att uppmärksammas och respekteras.
Man försöker få:
 1. ''laglig rätt för alla gömda barn att få gå i skolan''
 2. ''Bättre kunskap om barns rättigheter hos ansvariga handläggare.''
 3. ''En generös tillämpning av bestämmelsen och uppehållstillstånd på grund av synnerligen ömmande omständigheter.''
Vi är fortfarande unga!

Somna oerhört tidigt igår, och har sovit i mer än 12 timmar. Men de kändes helt gudomligt!
Idag ska jag hem till farmor och hjälpa henne att riva ner tapeter för hon ska tapetsera om. Sen vette fan vad jag ska göra riktigt, vet ju inte hur lång tid de tar heller för den delen!
Tänkte fixa iordning lite frukost och sen ja, promenad? Datan? Nä, jag vette fan hahah! Men vi hörs senare!

UNICEF arbete.

''UNICEF (the United Nations Children's Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund kämpar vi i över 190 länder och territorier för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Vår uppgift är att bilda opinion, påverka politiker och samla in pengar för att kunna skapa en bättre värld för barnen.''
*
UNICEF kämpar för alla barn världen över.
''I regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar gör vi vårt yttersta för att varenda unge ska få sina rättigheter tillgodosedda.Vi förhandlar med beslutsfattare för att få dem att prioritera barnen. Och vi hjälper till med det mest grundläggande under barnens uppväxt  – hela vägen från mammas mage och ut i vuxenlivet. UNICEFs arbete kan delas in i sju områden:''
 • Kämpar för barns rätt att överleva och utvecklas:
Idag dör allt för många barn av olika sjukdomar som kan förebyggas. UNICEF kämpar över hela världen för att ge barnen vaccin, bra hälsovård, rent vatten, toaletter, näringstillskott och myggnät. Detta behövs för att barnen skall kunna överleva och kunna växa. Dom ser också till att gravida och nyblivna mammor får den vården de behöver.
 • Kämpar för att skydda barn mot våld och övergrepp:
Många utav barnen lever under mycket svåra och utsatta förhållanden. Gatubarnen, barn som arbetar, barnsoldater, sexuellt utnyttjande barn och barn som utsätts för människohandel. Dessa barn har ett särskilt behov av skydd. UNICEF ger alla dessa barn ett akut stöd och rehabilitering. Men framförallt arbetar dom för att skapa en trygg miljö för alla barn.
 • Kämpar för att få stopp på aidsepidemin:
Flera miljoner barn drabbas idag av hiv och aids på olika sätt. Många utav barnen har förlorat en eller båda föräldrarna i aids och tvingas leva ensama och ta hand om sina syskon. UNICEF hjälper föräldrarlösa barn, dom ser till att barn som är hivpositiva och aidssjuka får mediciner, och dom håller även i ett projekt som sprider information hur man skyddar sig på bästa sätt.
 • Kämpar för att få världens beslutsfattare att ta barns rättigheter på allvar:
UNICEF vill bilda en opinion för barns rättigheter. Syftet med det är att få vuxenvärlden, regeringen, lagstiftare, media och övriga vuxna att prioritera barns rättigheter och behov.
 • Hjälper barn i krig och katastrofer:
Om ett krig bryter ut eller om en naturkatastrof når ett land är det oftast barnen som drabbas värst. UNICEF fokuserar på att rehabilitera barnen medans andra hjälporganisationer och folket i landet bygger upp hus m.m på nytt.
 • Kämpar för barns rätt att gå i skolan:
Utbildningen är en väg ur fattigdomen. UNICEF arbetar för att få alla barn världen över att få gå i skolan. På så sätt kan barnen utvecklas och få nya möjligheter till ett bra liv och en bra hälsa, att dom senare i vuxenlivet får en inkomst och möjlighet till att påverka saker och ting. UNICEF försöker utveckla läroplaner, dom bygger skolor och skoltoaletter, utbildar lärare och delar ut skolmaterial som skolväskor, pennor och skrivböcker.
 • Bekämpar fattigdomen:
Barnen är nycklen till världens utveckling. UNICEF menar att man måste prioritera barnen om dom ska kunna bekämpa fattigdomen och åstadkomma en hållbar förändring. 
Dessa sju punkterna är de mål som UNICEF arbetar för!

Blir så ARG!

Det är inte ditt liv du förstör! Så jag förstår att du kan sitta där och tro att du kan bestämma!
Men så kul ska vi inte ha! För de är ju förhelvete mitt liv som du förstör!
Orkar inte!!!!!!!!!!!!

Hej allihopa! =)

Hoppas att alla har de bra!
Själv är de bara super och har för en stund sedan kommit hem från BB. Min vän Mimmie fick en liten son i onsdags:)
Så där befinner jag mig på dagarna och därför har det inte heller blivit så mycket bloggande. Men jag kommer komma igång sen när vi alla är hemma på heltid igen! =)
Nu ska jag snart krypa ner i soffab och kolla på BB och därefter blir de sängen! Men ni får ha de så jätte bra så länge:)

Goddag!

Har allt fått gjort lite idag! Diskat damsugit, fixat bland mina skor. Vart iväg och köpte en praktisk skohylla=) Och den var riktigt bra! Behövligt må jag säga!
Nu ska jag plocka undan lite saker som står här och där!
När jag skulle plocka in disken tappa jag saxen rakt på min stortå. Ont som fasen gör de och blodet rinner, tur att jag är undersköterska så jag kan fixa sådant;)
Nu ska jag bädda sängen och lägga in tvätten sen beger jag mig hem till mimmie :)

Vår!

Vaknade efter mina små timmars tills söms av att de var vår ute=) Blå himel och solen skiiiner:D så underbart=)
Ja, vet inte riktigt vad jag ska skriva! haha
Men jag bloggar när jag kommer hem ist=)

Vart har sömnen tagit vägen?

Hmm, ja de va en bra fråga! Sover ungefär ingenting längre och ändå känner jag mig inte trött! Eller jag kanske är trött fast jag inte känner av det längre? Ja, de va en bra fråga. Men men, den kommer nog tillbaka med tiden får vi hoppas..
Har även startart en ny blogg. En blogg som endast handlar om barns rättigheter osv.. kolla gärna in den vet ja :)
http://tvahjalpandehander.blogg.se/
Rastlös känner jag mig och har suttit och lyssnat på ulfs lundell's låtar i snart över 3 timmar!
Och vet ni vad jag har gjort mer för att försöka bli trött? Lyssnat på en avslappnings grejs som jag hitta på spotify. Slut ögonen, andas in och andas ut bla bla bla. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen jag blev ju ännu rastlösare när jag hörde tantens röst :S hummm.. haha
Men nu ska jag lägga mig på soffan och sätta på en film och hoppas på att min ovänn John Blund kanske hittar hit någon gång!
Härlig men gamal bild! :)

Rädda barnen


Prostitution och människohandel

Förenta Nationerna uppskattar att mellan en och fyra miljoner människor, främskt kvinnor och barn är offer för människohandel varje år. Majoriteten utav dom utnyttjas sexuellt och prostitueras.
Oftast kommer kvinnorna från andra länder då de först rejryteras, sedan transporteras och därefter säljs och köps av människohandlare. Förutom att de utnyttjas sexuellt kan de också utsättas för tvångsarbete såsom slaveri, organhandel eller andra former av utnyttjande.
I en artikel som publicerats på aftonbladets hemsida berättar Maria som i 20 år sålde sin kropp, att de var hemskt.
''ingen hora är lycklig''
http://www.aftonbladet.se/wendela/article5803688.ab

Jag förstår inte hur dessa män även kvinnor kan köpa sex! Det är för mig helt ofattbart! Detta ämnet är för mig ganska okänt och det är inte ofta det pratas om det! Men detta är ett problem ett stort problem som vi borde få bukt med! Ingen tjej ska behöva sälja sin kropp, ingen skall behöva genomgå en sån här tid i sitt liv!
Det är som maria i Artilekn säger: Att sälja sig är som vilken drog som helst!
Vad tycker ni om prostitution och människohandel? Här kan ni dela med er om era åsikter!

Varför blir man inte förvånad

Morrn! La mig och kolla på andra sidan häcken igår, nja, kanske inte den bästa filmen men de fick gå.
Natten har varit lång, riktigt lång! Har lixom inte kunnat somna riktigt bara legat och vilat känns de som!
Men nu är jag uppe och har varit detta ett tag!
Ska hem till mamma senare och gratulera henne hon fyllde ju år igår:)
Grattis i efterskott mamma! <3

Se mig bara för den jag är!

jag kanske inte är den ni ville och trodde att jag skulle vara!
Men snälla acceptera mig för den jag är! Och inte för den jag borde vara!
Önskade att jag kunde vara bättre men alla har sina fel och alla har sina brister till och med jag!
Jag säger inte att jag är perfekt för det är jag inte!
Men som sagt acceptera mig för den jag är eller stick!

Du har fått mig att nå botten, du fick din vilja fram. Hoppas att du är glad och hoppas att du är nöjd för det är inte jag!

!

Släpp mig fri... och låt mig sväva fritt bland molnen!

.


Så här kan du hjälpa till!!

Det finns flera olika sätt som en person kan hjälpa till med.
-Det första alternativet är att bli världsförälder. Allt du behöver göra då är att klicka på länken: http://www.unicef.se/varldsforalder/bli-varldsforalder
Att vara världsförälder hos UNICEF betyder inte att du har ett speciellt barn, utan du hjälper alla barnen. Du kan välja belopp själv, från 100-300 kr i månaden.
-Det andra alternativet är att hanla i gåv shoppen och de gör du genom dena länken: http://www.unicef.se/stod-oss/gavoshop
Det innebär att du handlar olika sjukvårdsprodukter som olika vacciner, myggnät, väteske ersättning och närings produkter. Du kan även handla rit böcker, pennor mm. Detta skickas direkt till UNICEF som tar med det till dom ställena som dom finns på.
-Det tredje alternativet är att handla på UNICEFS webbshop, http://www.unicef.se/butik
Där kan du handla inredning såsom ljusstakar, kläder, och andra associarer såsom smycket. Du får självklart hem dessa produkter du beställer och du kan även få de du beställer inslaget och skickat till en vän eller anhörig!
agavoshop-liggande-475-89
butik-180-247ny

Svar på tal!

André: Hur kan du föredra att hjälpa de utländska när tusentals personer behöver hjälp? Kan vi inte se till att vårat folk har de bra innan vi går ut och hjälper omvärlden?!

Hej André nu rä de såhär jag tycker och jag hoppas att du kommer att hålla med mig!
Här i Sverige får dom som vill ha hjälp oftast den hjälp som behövs, ibland kan det vara svårt att direkt veta vilken hjälp individen skall ha. Allt beror på vad personen vill ha hjälp med, om individen vill ha hjälp över huvud taget eller om man får tvinga idividen till hjälp!
Om du kollar hur Sverige ser ut idag bland de olika punkterna.
- Skolan: Idag har alla barn och ungdomar rätt till att gå i skolan. Vi har nio årig skolplikt och med det menas att man är tvungen att gå i skolan från årskurs 1-9 så kallade grundskolan. När man går i grundskolan är allt kostnadsfritt, föräldrarna behöver därför inte betala skolböcker, andra skol material såsom pennor, suddigummi, linjaler osv. Maten är gratis och kommunen där barnet går fixar gratis skol skjuts om barnet bor ett visst antal kilometer ifrån skolan.
Däremot är de upp till eleven själv ifall han eller hon skall börja studera på gymnasiet och även det är kostnads fritt och eleven har under den 3 åriga utbildningen rätt till sitt studie bidrag som nu ligger på 1050kr om jag nu minns rätt. Är det så att eleven misskött skoltiderna och varit borta ett visst antal poäng ifrån skolan har Csn rätt at begära tillbaka studie bidraget.
- Sjukvården: Alla barn som är under 18 år har gratis sjukvård. Man har rätt till att tacka nej till sjukvårdens hjälp och erbjudande, man har rätt att avsluta en pågående behandling och man behöver inte ta mediciner man inte vill ta. (I vissa fall finns det undantag) Barn som är under 18 år har oftast en förälder med sig som har rätt att säg avad han eller hon tycker.
När man är över 18 år kan de komma att kosta lite grann vid vissa undersökningar eller ifall man blir inlaggd.
Vill ni veta mer om priserna finns länken här. http://www.vardguiden.se/Sa-funkar-det/Stod/Patientavgifter/.
I Sverie har vi rätt att söka hjälp med bl.a hemtjänst, vi har rätt att få hem en läkare om de skulle vara problem att ta sig til vårdcentralen. Vi har rätt till att hyra hjälpmedel.
Ett barn eller vuxen som blir utsatt för ett brott kan få hjälp med detta om brottet anmäls eller om dom ber om hjälp. Det finns många sätt som vi kan hjälpa till med.
Om en familj skulle bli vräkt eller om de inte finns pengar så de räcker har Sverige en skyldighet att hjälpa till. Man har rätt till att få hjälp med pengar om man ansess att de är behövligt för att inte familjen på ett eller annat sätt ska fara illa.

Om man börjar kolla runt i världen så ser de olika ut vart i världen vi kollar! Kollar vi på dom fattiga länderna där jag just nu försöker hjälpa till ser det inte alls ut som här i Sverige.
Skolan: Har barnen i de fattiga länderna chans att gå i skolan? Svaret är nej, varför har dom inte detta då, jo för att på vissa ställen finns det inte ens någon skola. Där det finns skolor kostar det pengar och familjerna har inte råd med detta. Därför har de flesta barnen ingen utbildning i äldre dar.
- Sjukvården: I de fattiga områden finns det inte heller sjukhus, många barn och deras familjer avlider av sjukdomar som vi här i Sverige idag bekämpar utan några problem. Familjer som lider av undernäring och individer som där på grund av orent vatten och matbrist!
Sjukvården som kostar för dom en förmögenhet och istället väljer att avlida på grund utav kostnaderna.
- Hemmiljön: Familjer som bor i hyddor, familjer som inte har något hem över huvud taget, barn som lever ensamma. Individer som blir våldtagna och slagna. Får dessa samma hjälp som här i Sverige. Nej.
Därför har jag valt att hjälpa till. Jag vill att världen skall vara lika dan. Jag vill att alla ska få hjälp, jag vill att alla ska ha samma rättigheter även om man bor i Sverige eller inte.
Jag jobbar här i Sverige skatten som jag betalar går till det jag räknat upp som finns i Sverige. Vad av skatten går till folk som behöver hjälp i u-länder. Ingenting. Därför stöttar jag och hjälper. Jag vill göra skillnad.

Jag tänker inte bara på mig själv, jag tänker på allmännheten, jag tänker på de fattiga, jag tänker på de rika. Gör de du med så ska du se att världen kommer att förändras. Kanske inte direkt men på sikt!
Och om din åsikt måste jag tyvärr säga att du tänker egoistiskt!
Jag personligen kan inte sitta och se hur omvärlden ''förfaller'' jag kan inte sitta och tänka gud vad hemskt utan jag måste på något sätt hjälpa till. På samma sätt som jag gladligen betalar skatt här i Sverige.
// Rebecka

Och om din åsikt måste jag tyvärr säga att du tänker egoistiskt!
Jag personligen kan inte sitta och se hur personer ute i världen lider, medans vi här i Sverige har de bra! Det finns inte i min värld. Men det är min åsikt och jag nobbar inte dig för din åsikt så du inte tror de, jag säger bara vad jag tycker om den!

Gäääsp!

God morgon på er allihopa! Hoppas att ni har sovit gött i natt!
Själv sitter jag här med ögonen i kors och vågar inte sätta mig bekvämt för då somnar jag nog hahah xD
Tänkte äta lite frukost åså nu, men jag kommer tillbaka! ;)

God natt!!

Nu säger jag god natt för idag!
Är förjävla trött och kommer typ somna snart! Tänkte sätta på en film och somna till den för de tycker jag är underbart gott :)
Men vi hörs i morgon! Sov gott allihopa!
God natt hörs i morgon!

trååk!!

9 Frågor Om Sex och Kärlek:
du singel? - Nej!
haft sex? - ja
tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Både och!
kärlek eller sex? - kärlek
har du varit riktigt kär i någon? - Nja
finns det någon för dig just nu? - ja
hur ser en perfekt kille/tjej ut för dig? - beror på;)
10 frågor om dig själv:
fullständiga namn? - Elisabeth Rebecka Granlund
vad har du på dig just nu? - Rosa mjukiis byxor svart tröja
vilken årstid är bäst - Sommaren
Hur Ser den perfekta morgonen ut för dig? - När solen skiner in i sovrummet och de är blå himel =)
vad tycker du mest om hos dig själv? - helheten ;)
vad är du bra på? - Teckenspråk
vem älskar du mest på denna jorden? -  mamma<3
sover du hellre själv än tillsammans med någon? - själv..
Vilket är ditt största misstag? - Finns många:/
11 frågor om dina vänner:
vem är din allra bästa vän? - Mimmie
vem vet allt om dig? - Mamma & Mimmie
vem är den roligaste av dina vänner? - Alla är roliga på sina sätt
vem är snyggast av dina vänner? - Alla är, fast på olika sätt!
vem är mest partyprisse? - Jag :P
Välj den du helst vill ha filmkväll med? - Oj, jag kan ha filmkväll med vem som helst av mina vänner
Vem saknar du? - vbg gänget och Jasmina<3
vem av dina vänner är mest "evil"? - hmmm... jag kanske! Dom andra är ju jätte rara på alla sätt :D
vem röker av dina vänner? - Dom flesta tyvärr..
du ska träffa en kille/tjej du tycker om, vem tar du med dig? - haha mamma! haha
vem av dina vänner är mest bröstfixerad? - hmm. ??
10 frågor om din familj:
vem står dig närmast? - Mamma
vem är farligast i din familj? - Linnea
vem ser roligast ut i din familj? - Angelica
vem är coolast? - Morfar
har ni några djur? - hemma hos pappa: 2 katter 1 hund och 2 kaniner. Mamma: 4 hundar
vem är du mest med? - helt olika
vem står för underhålllningen? - dom flesta
vem sover du oftast med? - Mina nallar!
roligaste kvällen med familjemedlem? - Angelica och mina farbröder!
10 frågor om idag:
vad har du gjort idag? -  Vart hemma hos farmor på middag, tvättat städat och haft allmänt tråkigt.
har du varit glad idag? - Jag är alltid glad
har du varit ledsen idag? -
har du gjort något bra idag? - städat, tvättat!
har du slått någon idag? - jag slåss inte
vad ska du göra nu? - lägga mig i soffan kolla på en film och sova!
har du gjort något dåligt idag? - jag gör inga dåliga saker, bara mindre bra!
vad har du ätit idag? - lövbiff, godis
har du duschat idag? - ja!
är du trött nu? - Övertrött..
9 Frågor Om Sex och Kärlek:
du singel? - Nej!
haft sex? - ja
tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Både och!
kärlek eller sex? - kärlek
har du varit riktigt kär i någon? - Nja
finns det någon för dig just nu? - ja
hur ser en perfekt kille/tjej ut för dig? - beror på;)
10 frågor om dig själv:
fullständiga namn? - Elisabeth Rebecka Granlund
vad har du på dig just nu? - Rosa mjukiis byxor svart tröja
vilken årstid är bäst - Sommaren
Hur Ser den perfekta morgonen ut för dig? - När solen skiner in i sovrummet och de är blå himel =)
vad tycker du mest om hos dig själv? - helheten ;)
vad är du bra på? - Teckenspråk
vem älskar du mest på denna jorden? -  mamma<3
sover du hellre själv än tillsammans med någon? - själv..
Vilket är ditt största misstag? - Finns många:/
11 frågor om dina vänner:
vem är din allra bästa vän? - Mimmie
vem vet allt om dig? - Mamma & Mimmie
vem är den roligaste av dina vänner? - Alla är roliga på sina sätt
vem är snyggast av dina vänner? - Alla är, fast på olika sätt!
vem är mest partyprisse? - Jag :P
Välj den du helst vill ha filmkväll med? - Oj, jag kan ha filmkväll med vem som helst av mina vänner
Vem saknar du? - vbg gänget och Jasmina<3
vem av dina vänner är mest "evil"? - hmmm... jag kanske! Dom andra är ju jätte rara på alla sätt :D
vem röker av dina vänner? - Dom flesta tyvärr..
du ska träffa en kille/tjej du tycker om, vem tar du med dig? - haha mamma! haha
vem av dina vänner är mest bröstfixerad? - hmm. ??
10 frågor om din familj:
vem står dig närmast? - Mamma
vem är farligast i din familj? - Linnea
vem ser roligast ut i din familj? - Angelica
vem är coolast? - Morfar
har ni några djur? - hemma hos pappa: 2 katter 1 hund och 2 kaniner. Mamma: 4 hundar
vem är du mest med? - helt olika
vem står för underhålllningen? - dom flesta
vem sover du oftast med? - Mina nallar!
roligaste kvällen med familjemedlem? - Angelica och mina farbröder!
10 frågor om idag:
vad har du gjort idag? -  Vart hemma hos farmor på middag, tvättat städat och haft allmänt tråkigt.
har du varit glad idag? - Jag är alltid glad
har du varit ledsen idag? -
har du gjort något bra idag? - städat, tvättat!
har du slått någon idag? - jag slåss inte
vad ska du göra nu? - lägga mig i soffan kolla på en film och sova!
har du gjort något dåligt idag? - jag gör inga dåliga saker, bara mindre bra!
vad har du ätit idag? - lövbiff, godis
har du duschat idag? - ja!
är du trött nu? - Övertrött..

Melodifestivalen 2011

 1. Danny Saucedo – "In the Club"
 2. Sara Varga – "Spring För Livet"
 3. The Moniker – "Oh My God!"
 4. Brolle – "7 Days And 7 Nights"
 5. Linda Bengtzing – "E det fel på mej"
 6. Nicke Borg – "Leaving Home"
 7. Swingfly – "Me and My Drum"
 8. Sanna Nielsen – "I'm in Love"
 9. The Playtones – "The King"
 10. Eric Saade – "Popular"Vem vinner? och vilka försvinner?

Saknar't

Vill ha sommar NU!!!

förfärligt!

Såg precis att de nu är ca 1700 personer som omkommit i tsunamin i Japan och ungefär 10.000 personer är försvunna!
Det är hemskt att se och bilderna och video klippen man ser på internet/ tv gör så att man får rysningar i hela kroppen!
Tänk så många som förlorat sina anhöriga, så många som nu blivit hemlösa. Det är verkligen fruktansvärt. Men hoppet för att de skadade och hemlösa ska få hjälp finns, och det är vi som kan hjälpa dom! Skänk en gåva till Unicef eller handla på gåv shoppen mm. så vet du att du vart med och hjälpt!
Vi kan göra mer än att sitta hemma och säga vad hemskt det handlar bara om vilja, att vilja hjälpa drabbade personer!
Ditt bidrag behövs!
Innan jag såg att denna tsunami sprida sig över Japan hade jag funderingar på att bli världsförälder. Men jag hade planer på att vänta eftersom min ekonomi inte är så stor, men igår tog jag steget och blev världsförälder, men ingen vanlig världsförälder utan en stolt en!
Du kan också bli en genom att klicka på länken http://www.unicef.se/stod-oss/bli-varldsforalder.
En totalförstörd park i Rikuzentakata.
Bilden och informationen för siffrorna är tagna ifrån Aftonbladet.se

Det är inte försent än.

Nej! de är de inte!
Har vart hemma hos farmor min, pratade en hel del som vi alltid brukar göra, kolla på skidskyttet i vm, både damernas och herrarnas, men de kanske inte gick så jätte bra tyvärr. Sen laga vi lövbiff och pommes gött!
Nu nalkas de tvätt och tvättstugan och de kanske inte är de roligaste som finns en lördags eftermiddag:/ Men jag måste om jag vill bli av med tvätten vill säga!

God morgon=)

Nu blir det att hoppa in i duschen för att sedan hälsa på farmor<3
Vad som händer idag har jag ingen aning om, men de märker vi sedan! =)

Dagens köp!


Foster hittats!

Idag fick polisen larm om att ett foster hittats på tunnebane centralen i Stockholm. Poliser och tekniker var snabbt på plats och inom kort kunde man konstatera att det var en 10 centimeter litet foster som låg med navelsträng och moderkaka. Polisen misstänker att mamman till barnet fått missfall och fått en chock och därför lämnat platsen.

Ny tsunami!

En tsunami våg som uppmättes till ungefär 8,9 meter har slått till i Japan.
Aftonbladet rapporterade att ungefär 1000 personer omkommit under denna skalven men dödsantalet är fortfarande okänt och oklart!
Flera hundra människor saknas och lika många är skadade.
Så hemskt! Det är nästan så man vill sätta sig på ett plan ner och hjälpa! Men vad finns det vi kan hjälpa till med? Fredrik Reinfeldt har samlat ihop personer som är berädda på att flyga ner till Japan när dom ber om hjälp. Även resten utav EU länderna finns med och hjälper till.
Men om ett tag kommer förmodligen en ny insamling starta för att hjälpa de drabbade människorna, precis som de hjälpte människorna i Haiti.
Men hur hjälpsamma är vi människor i Sverige? Inte så värst faktiskt och det är hemskt!
Det som hänt är verkligen jätte hemskt och jag hoppas att alla hittar sina familjemedlemar och att allt kommer att gå vägen!!

Hemma hos mamma!

God dag!
Sitter hemma hos mamma och kollar dom små söta valpisarna! =)
På förmiddagen idag var jag mamma och Kim på överby och kollade lite! Kom hem med en massa roliga saker!
Tar kort på de sen så kan ni får kolla! =)
Sen kanske de blir en promenad med Mimmie om vädret tillåter de vill säga :/
Det var as fint väder i morse, med sol och blå himel men nu är de grått och snöar så fint! Så jävla trött på detta vädret nu, hoppas att våren snart kommer hit!
Ronja & Zack =)

hejsan hoppsan!

Fick världens huvudvärk förut, så jag la mig på soffan och kollade på tv, somnade vid halv 5 och vaknade halv tio ungefär, så de blev en del timmars sömn.
Har precis kollat på Big brother och tänkte alldeles strax fixa mig iordning inför natten.
Hade en hel del att ta itu med här hemma idag. Hade ju tvättstugan idag så de blev några timmar där nere på för middagen, men resten blev de ingenting av tyvärr.
Hoppas att mitt huvud mår bättre i morgon då jag fick extra mycket att göra eftersom att dagens göramål förflyttades tills i morgon.
Morgondagens att göra:
- Plocka in dagens tvätt
- bädda rent i sängen
- städa ordentligt i sovrummet
- sätta upp hyllan i sovrummet
- dammsuga lägenheten
- diska
- plocka undan all bröte
- besöka mamma
- besöka farmor

Onepice!

Hitta dessa härliga onepice! Om jag är sugen på att klicka hem dessa! Gudars ja.. Vill ha vill ha! Synd att jag redan har fyllt år och synd att de nästan ett helt år kvar tills jul:(
Spara spara pengar!  Oja! =)

Min kära granne!

När jag var på väg ner till tvättstugan för att kolla hur de gick med min tvätt blev jag stoppad av min granne!
Grannen: Vad gör du uppe så tidigt?
Jag: hm, jag tvättar
Grannen: Sover du aldrig?
Jag: Jo, jag gick ju upp för en stund sedan.
Grannen: Du vaknar för tidigt, men Abba är bra!
Hahahaha jag va så nära på att bryta ihop, anledningen till att hon drog upp att Abba var bra för att jag lyssna på ABBA i morses hahah. Men när jag har på en agom volym för mig så gick jag ut i trappen, visst de hördes lite men jag vette fan hur hon hör in till sig! Om hon nu inte sitter precis vid sin ytterdörr eller hon kanske sitter i trappen;)
Ja, men innan har hon i alla fall klagat på att hundar skäller och på min musik, hon kommer ut å skriker innan klockan är tio och säger att de ska vara tyst!
haha.. Så nu får jag tydligen inte vara uppe längre än till 10 och jag får  inte gå upp innan 8 hahah welcome to hell!!
En sånhär granne skulle jag velat haft! Hahah då hade han kunnat vara med på festerna ;)

morrn!

Har en hel del att så i idag, Börjar tvätta kl 10 - 1 så då sitter jag änna fast här hemma för att ordna med detta. Direkt när de är klart så ska jag bege mig till Swedenborg och få et papper på skrivet och sedan måste jag in till stan på lite olika ärenden!
Just de ja.. Vart har alla ABBA låtar tagit vägen i melodifestivalen? Bara dåliga låtar som gått vidare till final! :O
Nä, nu ska jag kolla runt lite på datan och dricka mitt te innan jag sätter igång med allt ståhej! :)

En undanflykt??

Sitter och kollar på arga snickaren och idag handlar de om en familj på 3 personer, 1 mamma 1 pappa och en son.
Mamman flyttade till huset först och träffade därefter pappan.
Pappan har ADD och när paret flyttar ihop börjar de renovera hela huset, men paret gör allting halvklart och när Andreas, (arga snickaren) kommer dit hänger de kablar över allt och ja de ser helt förjävligt ut.
Han frågar pappan varför de ser ut som de gör då säger han att de beror på hans funktionshinder.
A frågar varför är inte listerna uppe Pappan säger för om jag börjar med någonting och blir avbryten kan jag inte fortsätta.
A frågar om pappan lagar mat och barnet frågar någonting kan inte pappan laga klart maten Pappans svar jo, de kan jag.
Varför är huset inte färdigrenoverat? För de går inte för mitt funktionshinder.
Asså jag blir så sur när jag hör sånt, man ska inte skylla ifrån allting på sitt funktionshinder. Visst Add innebär att man kan ha svårigheter med att avbryta men man kan faktiskt fortsätta.
Det är som att ett rullstolsbunden skulle säga att ni måste bygga om lägenheten för jag kommer inte över listerna, fast dom gör de, Och som att en med ADHD Slår och bråkar hela tiden, men så går de ju inte till.
Varför är vissa människor så bra på att skylla från sig på sitt funktionshinder om man har något sådant. De är ren jävla lathet bara!
Vad tycker ni?

beger mig!!

Nä, nu har jag suttit med min pyjamas hela dagen. Inte har jag fått gjort något heller förutom att suttit framför datan.....
Inte bra inte, men nu tänkte jag fixa iordning mig lite och sen palla mig utåt. Inte för att de är fint väder och inte för att de finns någonting att göra! Men jag känner att jag måste komma ut en stund!
Vi hörs senare =)

Middag!

Nu var de dax för den dagliga middagen!
Har börjat slarva endel med maten..!! Usch inte bra, men de blir ju inte direkt att man ställer  sig och lagar mat till sig själv!
Men idag blev de ialla fall nudlar och majs och självklart en kopp te ! ;)
Visst är min fina tallrik kopp fin?=)

Rebecka älskar sin Mimmie<3

Ja, nu börjar faktiskt jag med tröttna på tjat om unga gravida!
Dom flesta bara trakasserar och kommentarar elaka saker hela tiden!
'' de kommer inte att funka'' ''varför skaffa barn så tidigt'' ''du kommer inte klara av de'' osv osv.
Även om ni känner personerna eller inte så ska man inte kommentera sånt. Okej jag kanske inte har varit bättre själv, men innan de själv hände mig att en kompis blev gravid så var de ju så man tänkte eller jag tänkte så i alla fall. Men sen när jag fick reda på att min kompis skulle behålla sitt barn så är de enda jag sagt att jag kommer stötta henne. Jag har lovat att vara med på förlossningen och jag har lovat att vara med på BB, jag har lovat att hjälpa henne när hon kommer hem.
Men hur tror ni att de unga blivande mammorna känner sig när de får nedkränkta kommentarer varje dag om att dom är för unga och inte kommer klara de. Man har sin åsikt om åldern och den kan man gärna dela med sig om men att säga tt man inte kommer klara de, de ska man bara hålla käften om. Det är ingen som vet det förrens barnet har kommit och det gått en tid.
Mammorna ska inte ens behöva bevisa för folket att dom klarar de.
Dom har det redan jobbigt som dom har de, med skola, jobb, pengar, lägenhet, soc, ja ni vet allt dedär som dom unga måste tänka på för att allt ska funka. Och med era komenatrer blir de bara jobbigare för dom!
Om ni har åsikter så håll dom för er själva, dom kan såra och göra situationen värre!

hej hopp gummi snopp!

Somnade i soffan igår, och vaknade i soffan i morse vid 10 tiden.
Sen dess har jag typ suttit å nördat sims 2 och face book..
Känns som jag verkligen inte har något liv..:S men men så är de kanske ibland haha...
Tänkte gå ner till tvättstugan och kolla om de är någon som bokat om eller så, gjorde ju en ganska stor miss sist jag tog tvättstugan, glömde att kolla va de var för datum och boka för de datumet som redan varit !? ohh, tvätten väller ju över :/
Måste även dammsuga och laga lite mat och sen ska jag se vad jag ska hitta på.!

Mamma<3

Jag måste säga att jag har den bästa mamman som finns i hela världen.
Hon finns alltid där när jag behöver henne som mest, spelar ingen roll vilken tid på dygnet de är. Även dom gångerna jag behöver henne mindre finns hon där lika mycket.
Jag skulle göra vad som helst för henne, jag skulle till och med kunna dö för henne!
Älskar henne mest av allt och över hela mitt hjärta och kommer alltid att göra de!
Tack för att du finns mamma<3 Jag älskar dig <3
Mitt hjärta tillhör dig<3
// Din Rebecka

Jag ville!

Denna låten ville jag skulle gå vidare till Final.!
Förstår inte riktigt hur svenska folket tänker ibland!?

Morrn

Gäsp Gäsp Gäsp. Fy fan va trött jag är... Vaknade vid halv 7 i morses av att valparna höll på som fan, inte kul!
Men nu har dom äntligen lugnat ner sig och förhoppningsvis kan jag blunda en liten stund!
As gött väder är de ute med, Jag och Kim var ute med hundarna förut och klarblå himmel är det och strålande sol=) Vårväder=) Äntligen..
Bloggar mer sedan =)

God natt!

John Blund var precis här! ;)

Cuutee ! ;D

Hahha han är ju bara för söt den lille!
Men han är jävligt grym faktiskt =)
Eller va tycker ni! ?

Nostalgi ! =)

Alltid lika trevligt att sätta på gamla låtar =)
Vissa väcker bra minnen som man bara vill lyssna på igen och igen och man kan bara inte sluta le eller skratta, hahah Sånt är as kul tycker jag!
Hoho sommaren 07 å den låten hahha <3
Pengar rullar in som de ska de går bra nu!! Hahaahahha ;)

värsta slummen när snön försvinner!!

Ja, nu håller äntligen den här jäkla snön på att försvinna och de är väl på tiden!?
Men de tråkigaste är att all skit kommer fram nu, ser ju ut som att vi lever i värsta slummen. :/
Men får hoppas att våra städnissar snart kommer fram och börjar städa upp gator och torg! :)
Har Ronja hemma på besök, men mitt huvud känner att de inte riktigt orkar leka med henne, så jag har gjort egna leksaker som jag satt fast i handtagen på dörrarna haha, bättre än ingenting. Har precis kommit in med, vi har vart ute på en liten promenad men den lilla skiten är ju rädd för allting å skäller på de utländska som har sjal på sig :$ riktigt pinsamt.
Men nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska vi krypa ner i soffan och mysa! :)

Köpa mobil?

Är det någon som är intresserad av att köpa en ny mobil? Pris:2500:-
mobilen är en Xperia och är nästan helt ny, bara några månader gamal.
I priset ingår ett extra skal i svart. Ett skydd och hörlurar
Om du eller om du vet någon som är intresserad, hör då av er hit till bloggen eller ring: 0704992569

Dålig uppdatering..

Ligger i soffan just nu och är helt slut, natten har varit hemsk.. Jag börjar bli sjuk tror jag och feber på natten är bland det värsta som finns, jag visste verkligen inte vart jag skulle ta vägen. Ena sekunden var de så varmt medans den andra sekunden var så kallt så jag trodde jag skulle förfrysa.
Men trots detta så överlevde jag natten och ska nu mysa ner mig i soffan igen.
Men bloggar jag inte mer idag så vet ni varför, men jag hoppas på att jag kommer med några fler inlägg :)

zsdjmnbv

Var ju nere i Ullared igår, fick handlat lite ialla fall! :) Bl.a verktyg, tröjor osv..
Idag va jag först på Göra skillnad och pratade lite med dom.
Nu ska jag bara ta de lungt och plocka iordning lite här hemma innan jag ska iväg till pappa!
Han och Monica har invigning idag på affären så de ska bli spännande att komma dit :D

Syr gardiner..!

Var med mamma och Alexandra på Överby idag, först tog vi en sväng inne på Obs och efter de tog vi en frukost i kaffeterian.
När vi endå var ut epå Överby åkte vi förbi blomster hallen och köpte blommor, eller jag köpte 2 gröna växter och så fick jag en garderobs blomma från mamma=) därefter åkte vi till ladan skulle först köpt fördig sydda gardiner, men mamma hitta inga som hon ville ha direkt så vi köpte vanligt tyg som jag nu sitter och syr upp åt henne! Herre gud vad kreativ jag är ;) hahah
Men nu ska jag göra mig en kopp te och fortsätta mäta resterande gardiner :)

Lite reklam!

Låten har min lille bror Adrian gjort och min ''bror'' Robin:)

morrn!

Blev en sen kväll och jag somnade inte förrens 3, men trots detta är jag ändå upppe nu!
Tänkte att jag skulle hopppa in i duschen och fräscha upp mig lite grann innan jag ska med mamma och Alexandra till blomster landet och ladan.

Hittade dessa hängsle shortsen på gina och sitter och funderar på ifall dom ska få komma hem till mig :)

Hollolullu

Jag vill ha blomig falukorv till lunch.... eller kanske inte.
Ikväll kommer Erica hem till mig å myser=) Riktigt längesedan vi träffades vid och de ska bli kulkul =)
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men någonting ska vi nog kunna komma på ;) hahah
Men nu ska jag va lite social med mamma innan jag drar mig hemmåt =)

Detta visste ni inte!

Jag började spela tvärflöjt när jag började i klass 2. jag fortsatte att spela till jag gick i åttan, men under åttan och nian fortsatte jag att spela på musik lektionerna. När jag sedan började på gymnasiet la jag ner allt med tvärflöjten men saknade de efter ett tag. Men nu har jag valt att börja spela igen och de känns himla skönt.
Men mitt upp i allt så har jag märkt att dom höga tonerna blir allt svårare att ta, men jag hoppas att de är för att den inte är stämd! Och om de är så att den börjar ge upp är de bara att börja spara pengar till en ny, de är ju inte de billigaste och jag har hittat några stycken men dom kostar mellan 4-6 tusen och dom begagnade är ju inte billiga dom heller. Men ska jag köpa en flöjt så vill jag helst köpa en sprillans ny!
My heart will go on.
Låten är inspelad av mig, fast inte utav bästa kvalite då mikrofonen krasar lite grann..

1 mars

Herre gud vad tiden går:O Det är ju sjukt igentligen. de va ju inte längesedan de var första januari!
Snart ska jag börja göra mig iordning för att gå hem till kära mamma! Saknar henne och de känns som att vi inte har träffats på hundra år, men jag såg och pratade faktiskt med henne igår! Haha Jaja, mamma gris ;)
Oh just e ja, Ni vet Mimmie min närmaste vän. Hon är ju gravid och hon är ju beräknad i morgon så hoppas att den lille snart tittar ut:) 
Vad ska ni göra idag?!

RSS 2.0